Potres z magnitudo 6,4 ob obali Baja California

Potres 14. decembra 2012 prek USGS


Ameriški geološki zavod (USGS) poroča o podmorskem potresu z magnitudo 6,4, ki je v petek, 14. decembra 2012, ob 10:36 UTC (2:36 AM PST) prizadel 142 kilometrov (88 milj) od obale Baja California. Pacifiški center za opozarjanje na cunami ni izdal segrevanja cunamija.

Povedali so, da je bil potres zabeležen na globini 10,3 kilometra.


Tu so podrobnosti potresa iz USGS.

Čas dogodka
2012-12-14 10:36:01 UTC
2012-12-14 02:36:01 UTC-08: 00 v epicentru
2012-12-14 04:36:01 UTC-06: 00 sistemski čas

Lokacija
31.219 ° S 119.551 ° W globina = 10.1km (6.3mi)

Bližnja mesta
262 km (163 milj) SSW od Avalona v Kaliforniji
268 km (167 milj) WSW od Rosarita v Mehiki
275 km (171 milj) WSW od Imperial Beach v Kaliforniji
276 km (171 milj) JZ od Coronada v Kaliforniji
745 km (463 milj) WSW iz Phoenixa v Arizoni




Podmorniški potres z magnitudo 6,4 magnitude 14. decembra 2012 prek USGS

USGS pravi, da je Mehika, ki leži na treh velikih tektonskih ploščah, ena najbolj seizmološko aktivnih regij na svetu. Pravijo:

Relativno gibanje teh skorjnih plošč povzroča pogoste potrese in občasne vulkanske izbruhe. Večina mehiškega kopnega je na zahodno premikajoči se severnoameriški plošči. Dno Tihega oceana južno od Mehike nosi severovzhodno plošča Cocos. Ker je oceanska skorja razmeroma gosta, ko dno Tihega oceana naleti na lažjo celinsko skorjo mehiškega kopnega, se oceansko dno podre pod severnoameriško ploščo in ustvari globoko srednjeameriški jarek ob južni obali Mehike.

Preberite več od USGS


Zaključek: potres z magnitudo 6,4 ob obali Baja California, 14. decembra 2012.